Acupunctura

Acupunctura

terapie prin acupuncturaProvenita din medicina chineza traditionala, acupunctura foloseste meridianele energetice care traverseaza corpul uman si trateaza diverse afectiuni prin aplicarea acelor de acupunctura asupra punctelor energetice corespunzatoare. Principiul acupuncturii se bazează pe conceptul ca in spatele bolilor ar fi dezechlibrele sau blocajele de Qi , energia universală din organism. Qi e compusa din cele doua forte opuse dar complementare, yin si yang , care daca sunt neechilibrate favorizeaza aparitia afectiunilor

Restabilirea acestui echilibrul este scopul principal al acupuncturii, redand astfel armonia si sanatatea. Durerile de orice tip sau alte afectiuni sunt provocate de blocaje ale meridianelor energetice din corp iar presiunea acelor de acupunctura inlatura aceste blocaje foarte usor.

Conform medicinei traditionale chineze, exista mai multe meridiane energetice in corp, prin care circula liber QI care leaga organele si functiile corpului. In cazul unui blocaj sau obstructie apar bolile. In organism exista 787 de puncte energetice, care sunt considrate a fi zone de acces catre meridiane. Prin stimularea acestor puncte de acupunctura fluxul Qi poate fi armonizat.

boli tratate de acupunctura

Ce boli trateaza acupunctura?

Acupunctura poate trata multe afectiuni printre care : durerea cu orice localizare inclusiv migrena, durerile menstruale, diferite traumatisme, afectiunile psihiatrice :depresie, anxietate, insomnie, chiar alcoolism sau abuz de substante daunatoare, tulburari ale menstruatiei, astmul, alergiile etc. Este dovedita eficacitatea sa in imbunatatirea sistemului imunitar, a circulatiei, a tensiunii si a ritmului cardiac.

tratament acupunctura

Acupunctura moderna

O sedinta de acupunctura poate dura intre 15 si 30 de minute iar numarul sedintelor este stabilit in urma consultatiei initiale in functie de tipul si stadiul afectiunii. Acele utilizate sunt din otel sau argint si sunt de unica folosinta.

Pentru a obtine mai multe informatii sau sa va programati la o consultatie, va rugam sa completati formularul de mai jos:

Add Comment