Apiterapie

Apiterapie

Dupa cum reiese si din denumirea ei, apiterapia reprezinta știința și arta de a folosi produse apicole pentru a preveni și / sau de a vindeca sute de boli umane și animale. Prin utilizarea produselor apicole , beneficiem indirect şi de efectele plantelor polenifere şi nectarifere, efectul unui produs apicol fiind diferit în funcţie de sursa de la care provine.
Exista mai multe produse apicole care pot fi utilizate in terapii iar specialistii nostri stiu sa aleaga produsul cel mai indicat in urma unei evaluari globale a intregului organism . Produsele apicole sunt extraordinare, nu numai pentru a ne menține sănătoși, dar, de asemenea, pentru a ne oferi vitalitate, putere și frumusețe. In functii de produsul recomandat exista tratamentul cu miere, cu propolis, cu venin de albine, polen fiecare din acestea folosindu-se de proprietatile fiecarui produs.

Beneficiile apiterapiei

Small raw bee propolis lumps in the bags, one big lump of the raw propolis and a solution of propolis packed in small plastic bottles. Selective focus.

Daca tratamentul cu propolis este arhi-cunoscut pentru efectele sale asupra cresterii imunitatii organismului in fata bolilor fiind considerat antibiotic, antifungic, antiparazitar, şi antiinflamator, terapia cu venin de albine este foarte eficienta in tratamentul artritei datorita stimularii circulatiei, polenul are efect tonic datorita continutului de aminoacizi, vitamine si enzime furnizand energie organismului iar mierea are  proprietăţi energizante, stimuleaza digestia, e laxativa, diuretica, antibacteriena si antiinflamatoare. Alte tratamente apicole eficiente sunt : terapia cu laptisor de matca ( creste rezistenta organismului), tratamentul cu pastura de albine ( recomandat in bolile de ficat sau atunci cand este nevoie de supliment proteic) si terapia cu apilarnil – produs obtinut din larve de trantor, cunoscut ca un eficient tonic sexual masculin.

Pentru a obtine mai multe informatii despre apiterapie sau sa va programati la o consultatie, va rugam sa completati formularul de mai jos.

Add Comment