Fitoterapia

Fitoterapia

ulei esential pentru fitoterapieProbabil una din cele mai vechi metode de tratament care isi pastreaza in continuare rolul alaturi de terapia alopata , fara a se concura intre ele, tratamentul cu plante medicinale sau fitoterapia este recomandat pentru prevenirea si vindecarea bolilor in vederea restabilirii unui echilibru si a inlaturarii cauzelor ce au determinat afectiunea. Fitoterapia foloseşte plantele sub formă de extracte totale, spre deosebire de medicina alopată care recomandă doar substanţe extrase din plante. E un tratament bland, non-invaziv, care nu exclude alte tratamente , fara efecte secundare adverse in conditiile respectarii dozelor recomandate si care influenteaza organismul ca un tot unitar. Acest tratament “verde” utilizeaza plantele medicinale sub diferite forme, menite sa potenteze proprietatile curative ale acestora: siropuri, lotiuni, unguente naturale, pulberi vegetale si extracte hidro-alcoolice.

Ce boli trateaza fitoterapia?

tratamente fitoterapieInsasi denumirea terapiei , fitoterapie, phyton = planta+therapea = tratament arata ca este o terapie care se ocupă cu mijloacele de prevenire ş vindecare a bolilor prin remedii vegetale. Poate fi recomandata de sine statatoare, in forme de debut ale bolilor sau pentru prevenirea lor dar si ca terapie complementara contribuind la ameliorarea simptomelor, de exemplu in bolile cronice .

Rezultate sunt obtinute prin aplicarea fitoterapiei in cazul tulburarilor gastro-intestinale (ulcer, diskinezia biliara, colon iritabil, enterocolita) , alergiilor, astmului, a reumatismului, a bolilor de piele , afectiunilor psihice (de tipul psihosomatice, nevroze, insomnii, afectarea memoriei) , starilor de stres , oboseala cronica, si multe altele.

Beneficiile fitoterapiei

Tratamentul cu plante medicinale este usor de suportat de organism, nu prezinta efecte adverse, este accesibil ca pret si are efecte benefice atat fizice cat si psiho-emotionale, echilibrand organismul la toate nivelele.

terapie naturala cu fitoterapieAceasta terapie naturala nu exclude alte terapii moderne, dimpotriva, este complementara cu orice alt tip de terapie – cu cateva mici exceptii ce tin de antagonismul cu anumite medicamente alopate. Medicii fitoterapeuti de la Centrul medical “Floare de Lotus” va pot prescrie remediile corecte, in functie de simptomele prezentate si istoricul medical specific. Tratamentul fitoterpeutic este recunoscut in Romania de Ministerul Sanatatii si practicat de medici cu pregatire post-universitara de specialitate, la cabinetul nostru din Bucuresti.

Pentru a obtine mai multe informatii despre fitoterapie sau sa va programati la o consultatie va rugam sa completati formularul de mai jos:

Add Comment