Osteopatie

Osteopatie

O metoda holistică de diagnostic și tratament pentru identificarea și tratarea restrictiilor de mobilitate ce pot afecta structurile componente ale corpului. Pierderea mobilității articulare, musculare, ligamentare sau viscerale pot provoca dezechilibre de sănătate. Pornind de la conceptul osteopatic a doctorului A. T. Still, intemeierului osteopatiei, si anume “structura determina functia, iar functia influenteaza structura”, specialistii osteopati considera organismul un sistem in care fiecare element este interdependent . Specialistii osteopati prin cunoasterea aprofundata a anatomiei, fiziologiei si bio-mecanicii pot determina cauzele corecte ale problemelor de sanatate si restabili echilibrul pierdut al organismului, ghidandu-l pe calea corecta spre vindecare.

Ce este osteopatia?

A senior adult woman is at the doctors office and is working with a physical therapist on some of her injuries.Pornind de la numele acestei terapii  “osteo”inseamna structura,baza si path”-  -drum,cale,directie. osteopatia utilizează metode si tehnici de medicina manuala restabilind acea pierdere sau limitare a mobilitatii, comunicarea intre diferitele sisteme care permit organismului stimularea propriei puteri de vindecare   si restabileste echilibrele mecanisce si fiziologice ale tesuturilor. Exista trei ramuri ale osteopatiei: osteopatia structurala, craniosacrata, osteopatia viscerala

Specialistul in osteopatie va examina problemele de hipo sau hiper-mobilitate, care pot fi cauzate de limitari fizice (traumatisme, etc), psihice (emotii inhibate) sau chimice (alimentatie nepotrivita, intoxicatii de diverse tipuri). Apoi, medicul actioneaza prin tehnici manuale speciale asupra articulatiilor, muschilor, structurilor craniului, coloanei, coastelor si bazinului, in functie de problema diagnosticata. Functionarea corecta a componentei bio-mecanice a organismului este esentiala pentru sanatate, conform osteopatiei.

A senior adult woman is at the doctors office and is working with a physical therapist on some of her injuries.

Fara contraindicatii si recomandata oricarei varste, este o metoda moderna de diagnostic si tratament al tulburarilor de mobilitate si nu numai. Ca si celelalte tipuri de terapii oferite de centrul medical “Floare de Lotus”, osteopatia se adreseaza problemelor de sanatate fizice sau psiho-emotionale si este eficienta in probleme ale aparatului locomotor, ameliorarea durerilor lombare, cervicale, articulare ( de exemplu cele ale coloanei vertebrale), dar si in afectiunile neurologiee, tulburari ale sistemului nervos, afectiuni ale sistemului digestiv. Shot of a physiotherapist treating a patient http://195.154.178.81/DATA/i_collage/pu/shoots/805226.jpg

O consultatie poate dura pana la 60 de minute iar tratamentul stabilit poate dura aproximativ 90 de minute. De la prima vizita specialistii nostri in osteopatie vor dori sa cunoasca istoricul dvs. medical si vor face o consultatie fizica. Apoi, tratamentul va include tehnici manuale speciale, destinate reducerii limitarilor de mobilitate si restabilirii echilibrului energetic din corp si stimularii sistemului imunitar.

Pentru a obtine o consultatie sau mai multe informatii, va rugam sa completati formularul de mai jos:

Add Comment