Terapie Bowen

Terapie Bowen

În concordanță cu conceptul Bowen, nou in cadrul terapiilor manuale, corpul nostru are abilitatea de a se auto-vindeca. Chiar după prima sedintă de tratament după atingerea unei stări de relaxare se inițiază procesul de vindecare , proces care continua pe termen lung atingand rezultate deosebite. Medicii terapeutii de la centrul medical “Floare de Lotus”, în urma unei certificări îndelungate, au dobândit competențele practicării aceastei metode pentru o obține un maxim de rezultate si o vindecare cat mai rapida si de durată.
Metoda Bowen de auto-vindecare se adreseaza tuturor pacientilor, indiferent de varsta, sex sau afecțiune. Efectele sale sunt benefice atat pentru sportivi cat si pentru persoane sedentare sau cu dizabilitati, nou – nascuti, persoane tinere sau pensionari, femei insarcinate sau care au nascut, persoane obeze.

Sports massage. Physical therapist massaging shoulder region

Ce este metoda Bowen?

Metoda Bowen este o terapie manuală care se adreseaza organismului la toate nivelele: mintal, emoțional, fizic și chimic. Prin aplicarea unor miscari delicate asupra muschilor si tesutului conjunctiv se transmit mesaje pe cale nervoasă și, in acest mod, se reactivează o stare anterioara de bine, echilibru . Miscarile sunt separate de pauze pentru a oferi organismului timpul necesar de prelucrare a informatie și de activare a procesului de autovindecare . Spre deosebire de alte terapii manuale, metoda Bowen este blanda, terapeutii nu forteaza executarea unor comenzi, ci ajuta organismul, intr-un mod non-invaziv, sa inceapa procesul de auto-vindecare, in propriul sau ritm, respectand propriile sale limite.

Beneficiile terapiei Bowen

Metoda Bowen este extrem de eficienta in cazul multor afectiuni acute, cronice, neurologice, psihosomatice de tipul celor musculare sau osteoarticulare (in special durerile de spate, gat, genunchi si glezna). Afectiunile acute, de tipul durerilor de spate, migrenelor, durerilor menstruale sau diferitelor traumatisme pot fi ameliorate foarte rapid si usor prin tehnica Bowen. Eficienta sa se extinde la dezechilibre ale organelor interne, emotionale sau ale sistemului imunitar, afectiuni neurologice de tipul Parkinson sau sechele post accident vascular cerebral . Poate fi o si o eficienta modalitate de combatere a stresului, a oboselii cronice sau a depresiilor.

A typical knee test: The so-called "Lachmann-Test". Testing the stability of the anterior cruciate ligament. XXXL size image.

Principalul beneficiu al terapiei Bowen este remisia rapida si persistenta a afectiunilor tratate, o mobilitate crescuta, o stare fizica si psihica imbunatatita toate conducand la cresterea calitatii vietii. In plus, nefiind o metoda invaziva si fiind foarte usor de suportat, este ideala pentru copiii, varstnici sau femei insarcinate.
O sedinta de tratament prin metoda Bowen are loc dupa o consultatie completa a pacientului. Tehnica propriu-zisa este delicata si usor de suportat, spre deosebire de alte terapii. In timpul unui tratament dupa fiecare manevra terapeutica asupra grupelor de muschi, tendoane, nervi si ligamente, urmeaza o perioada scurta de pauza, pentru a da organismului timp sa se auto-regleze. Deseori sunt necesare doar cateva sedinte de tratament pentru remisia

Pentru a obtine mai multe informatii sau sa va programati la o consultatie, va rugam sa completati formularul de mai jos:

Add Comment