Terapie craniosacrala -metoda Dr.Upledger

Terapie craniosacrala -metoda Dr.Upledger

Shot of a young woman receiving a head massage at a spahttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/806104.jpgMedicii specialisti de la centrul medical “Floare de Lotus” sunt certificati in terapia craniosacrala – metoda dr. Upledger si pot fi eficienți în multiple afecțiuni de la cele ușoare, temporare pana la cele cronice, grave. Inițial s-a axat pe tratamentul durerilor de diferite cauze sau a traumatismelor , dar timpul i-a dovedit eficienta in multe alte arii . Terapia craniosacrala este o terapie manuală noninvaziva pentru intregul corp care actioneaza atat precentiv cat si curativ, psiho-emotional, anatomic si somatic. Poate fi utilizata singura sau in completarea medicinei alopate sau a altor metode de tratament disponibile la Centrul Medical “Floare de Lotus”.

Ce este terapia craniosacrala?

Terapia craniosacrala este o terapie delicata care foloseste o apasare foarte usoara la nivelul capului si corpului in scop de evaluare si tratament, abordarea fiind medicala, cu repere anatomice precise . Prin aceasta atingere se urmareste evaluarea sistemului craniosacral pentru ca ulterior sa se foloseasca tehnici care au ca scop eliminarea restrictiilor care il influenteaza (din suturi, fascii, membrane, tesuturi).

Young woman at spa receiving head massageFondata pe principiul conform caruia corpul uman este un tot unitar interdependent astfel incat se considera ca pe langa bataile inimii sau ritmul respirator exista si o miscare ritmica subtila a oaselor craniene care se poate simti, palpa de-a lungul coloanei vertebrale pana la sacru ( ritm craniosacral). Terapia craniosacrala a demonstrat ca acest ritm este palpabil si poate fi influentat aplicand presiuni externe de catre medicii care au beneficiat de pregatire specializata in acest sens, in scopul reabilitarii pacientului.

Prezenta acestui ritm , propriu fiecarui organism, initial a fost descoperita acum peste 100 de ani de Dr. William Sutherland, in urma examinarii atente a articulatiilor oaselor craniene. Conform acestuia, oasele craniului nu sunt sudate si ca tesutul conjunctiv moale din suturi permite aprecierea ritmului craniosacral . Ulterior acest concept a fost aprofundat de alt medic osteopat, Dr. Upledger.

Metoda dr. Upledger

Terapia craniosacrala a fost dezvoltata de Dr. John E. Upledger, doctor osteopat si profesor de bio-mecanica. Ca medic practicant, acesta a constat in timpul unei operatii neurologice miscari neasteptate ale tesutului care protejeaza maduva spinarii. A continuat sa aprofundeze aceasta descoperire si sa dezvolte noi tehnici de tratament pentru intregul corp, tratand mii de pacienti, de la bolnavi de autism sau paralizie la stres post-traumatic, dureri cronice sau alte tipuri de suferinte traumatice.

Beneficiile terapiei craniosacrale

Close up of chiropractor doing healing osteopathic treatment on woman.Hands on head.Terapia craniosacrala amelioreaza durerile de orice tip, stresul fizic ulterior traumatisme, problemele osteoarticulare, oboseala cronica, depresia, stresul, probleme de invatare, hiperactivitatea sau alte tipuri de dezechilibre care afecteaza sistemul nervos, imunitar sau endocrin.

Totodata terapia craniosacrala a devenit o terapie pentru intregul organism: corp, minte si suflet.

O sedinta de terapie clasica dureaza aproximativ 60 de minute, timp in care terapeutul va evalua, prin apasarea usoara ale capului si spatelui, ritmul craniosacral specific si va folosi tehnici specializate manuale , fara nici un disconfort pentru imbunatatirea sa.

Pentru a obtine mai multe informatii sau sa va programati la o consultatie, va rugam sa completati formularul de mai jos.

Add Comment