Terapie Florala Bach

Terapie Florala Bach

Terapie Florala Bach

Afectiunile emotionale sunt din ce in ce mai prezente in viata noastra, a tuturor, iar echilibrul emotional este putin studiat sau abordat in viata obisnuita, de zi cu zi. Medicina clasica rareori ia in considerare acest aspect, uitand ca medicina traditionala a fost practicata initial cu ajutorul tratamentelor naturiste, prin remedii obtinute din plante, care vizau de multe ori nu doar simptomele fizice ci si cele emotionale ale pacientului.

Principiul terapiei consta in eliminarea emotiilor negative, a erorilor de comportament in functie de tiparul individual, personalitate , reactia la evenimente , iar tratamentul se axeaza pe cauza dezechilibrului ce sta la aparitia bolii.

Centrul medical “Floare de Lotus” ofera tratament de specialitate in tratarea acestor afectiuni, prin intermediul terapiilor florale Bach. Beneficiile sunt multiple si pot avea consecinte pe termen lung atat in ameliorarea starilor psiho-emotionale, cat si a calitatii vietii pacientului.

Ce sunt remediile florale Bach?

Lavender flowers with essential oil, close-up.

Dr. Bach si-a petrecut sapte ani pentru descoperirea si realizarea celor 38 de remedii florale utile celor 38 de stari mental-emotionale ce stau la originea bolilor. Acestea au fost impartite in sapte categorii corespunzatoare celor sapte dezechilibre mental-emotionale existente in fiinta.

Ce este terapia florala Bach?

Remediile florale Bach, in numar de 38 sunt remedii puternice datorita faptului ca dezvolta inteligenta emotionala a pacientului , dar cu actiune “blanda” asupra organismului si fara efecte adverse asupra acestuia. Primele remedii au fost extrase din roua colectata dimineata, din inflorescentele unor plante din flora spontana si conservata apoi cu alcool, in prezent existand doua metode de extragere a lor , in functie de momentul infloririi- metoda soarelui si a fierberii.

essential oils and natural cosmetics with fresh herbal leaves and flowers for beauty treatmentConform Dr. Edward Bach (1886-1936) , medic, bacteriolog si homeopat exista 38 de remedii florale, adaptate principalelor tipuri de personalitate umane si principalelor tipuri de sentimente si emotii ale pacientilor. Pentru el, vindecarea incepe din sfera emotionala, in primul rand, si se continua in cea fizica, prin deblocarea abilitatii de auto-vindecare naturala a organismului. Este un proces invers celui deja cunoscut al somatizarii, conform caruia sentimentele negative resimtite pe o perioada prelungita se transforma in suferinte fizice intr-un final.

Cele 38 de remedii florale sunt in impartite in 7 grupe diferite: (1) anxietate; (2) singuratate; (3) nesiguranta de sine; (4) lipsa de motivatie; (5) lipsa sperantei; (6) supra-sensibilitate; (7) grija exagerata pentru ceilalti si lipsa grijii pentru sine.

Specialistii nostri pot alege cea mai buna combinatie de remedii naturiste pentru fiecare pacient, in functie de profilul mental si emotional. Fiecare tratament este strict personalizat, in functie de rezultatul evaluarii din timpul consultatiei cu medicii specialisti certificati de la centrul nostru din Bucuresti.

Pentru mai multe informatii sau sa va programati la o consultatie, va rugam sa completati formularul de mai jos:

Add Comment