Autism si ADHD

Autism si ADHD

 
Autismul, tulburare de dezvoltare de origie neurobiologica , considerata drept una dintre cele mai severe tulburari neuropsihiatrice ale copilariei, are o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea. Insasi denumirea de autism, din greaca autos= sine, descrie principala trasatura si anume izolarea sociala. Manifestarile principale includ tulburări la nivelul interacţiunilor sociale, la nivelul comunicării verbale şi nonverbale, la nivelul imaginaţiei, repertoriu restrîns de interese şi comportamente. Exista grade diferite de autism de la sever la uşor, si acestea se combina cu grade diferite de inteligenţă care variază de la dificultăţi majore de învăţare, pînă la nivele normale de inteligenţă sau, în cazuri mai rare, la inteligenţă superioară, chiar aproape de genialitate.
 
ADHD, tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), este o tulburare psihiatrică, care afecteaza in special copii și se manifestă prin imposibilitatea de a se concentra asupra unui anumit subiect sau unei anumite acțiuni . Simptomele clasice ale ADHD sunt: incapacitatea de a menține atenția, atentie ușor perturbată de stimulii din jur, hiperactivitatea si impulsivitatea.
 
In Centrul Medical Floare de Lotus, ne adresam persoanelor cu autism sau ADHD prin o abordare blanda, fara terapii agresive printr-un tratament personalizat avand la indemana urmatoarele abordari terapeutice: Terapia florala Bach, Terapia Bowen.

Add Comment