Boli de piele

Boli de piele

 
Psoriazisul, eczemele dar si alte boli ale pielii beneficiaza de o abordare individualizata in centrul nostru.
Psoriazisul,o boala dermatologica cronica caracterizata prin existenta unor zone pe piele ingrosate (placi hipercheratozice), albicioase, este cauzat de cresterea rapida exagerata a celulelor pielii care nu se matureaza suficient dar migreaza rapid spre straturile superficiale ale pielii si formeaza la acest nivel leziuni caracteristice bolii. Nu se cunosate exact cauza aparitiei psoriazisului, posibil genetica, dar au fost identificati cativa factori posibil declansatori dar care contribuie la agravarea bolii: clima rece si uscata, leziunile cutanate, stresul si anxietatea , infectiile, in special infectiile gatului (faringite, amigdalite).
 
Eczema, denumita si dermatia, este un termen generic folosit pentru mai multe tipuri diferite de edem al pielii. Cele mai multe cauzeaza piele uscată, mâncărimi (prurit) ale pielii și erupții cutanate localizate la nivelul fetei, in interiorul coatelor si in spatele genunchilor, pe mâini sau picioare. Zgârierea pielii poate produce inrosirea , umflarea ei si accentuarea mancarimii. De obicei exczema e de lunga durata, cronica cu perioade de acalmie sau agravare. Cel mai frecvent tip de eczema este dermatita atopica care apare cel mai frecvent la sugari si copii.
 
In Centrul Medical Floare de Lotus, dupa evaluarea intregii stari de sanatate si a posibilelor cauze ce au dus la aparitia bolii de piele, realizam un tratament personalizat cu ajutorul urmatoarelor abordari terapeutice : Homeopatie, Fitoterapie, Terapie florala Bach, Terapie Bowen

Add Comment